Kezdőlap
A program 2013 január és június között Nemzeti Kulturális
Alap támogatásával valósul meg
Rólunk

A Csipkebogyó táncház 2010 januárjában alakult, azzal a céllal, hogy a régmúlt idők “kosaras bálak” hangulatát felidézze, néptánc-oktatási és gyerekfoglalkoztatási tevékenységével pedig szórakozási lehetőséget biztosítson az egész család számára a csecsemőkortól az idősebb korig.

Rendezvényeinkre mindenki hoz otthonról házi süteményt, zsíros kenyeret, bort és pálinkát, amit egy közös asztalon tálalunk. Az első alkalommal talán bizonytalanok voltak a vendégek, nem igazán mertek az asztal mellé járulni, de a jó hangulatnak köszönhetően hamarosan átérezték a táncház családiasan baráti hangulatát.

Az első tánc mindig a gyerekeké bő egy órán keresztül Kata néni vezetésével, akit már sokan ismertek a néptáncórákról. Majd pihenésképpen megismerkednek a különböző népi hangszerekkel. A gyerekek a fáradságot kipihenve, kézműves foglalkozáson vesznek részt.

A felnőttek, a büfé asztal mellett beszélgetés közben merítenek bátorságot a tánc elkezdéséhez. Nem árulunk el titkot, ha azt mondjuk olyanok is a körbe merészkedtek, akik gyerekkoruk óta botlábúnak érezték magukat és táncoltak velünk, mert egyszerűen jól érezték magukat. Jó volt ott lenni és látni amint a késő órákban a gyerekek már-már irigykedve nézték, amint a szülők mosolyogva táncolnak. Sokan idegenkednek a népzenétől, a néptánctól, magától a helyzettől, mondogatják, hogy „nincs időm”, „inkább pihenek”, „nem tudok táncolni”! Nos, pont ez a lényege táncházunknak, hogy a család minden tagja talál magának megfelelő szórakozási lehetőséget, és ez be is bizonyult, ahol érezni lehetett a levegőben az önfeledt szórakozást.

Míg a felnőttek táncolnak, beszélgetnek, ismerkednek, addig a gyerekek a kézműves foglalkozáson vehetnek részt, ha pedig kedvük úgy tartja, beállhatnak táncolni szüleikkel közösen. Az egészen piciket is várjuk, nekik is lehetőségük van játszani a földre leterített matracokon (szülői felügyelettel), de játékokat minden alkalommal biztosítunk.